Dormakaba

Το 2015, δύο από τους πιο γνωστούς διεθνώς οίκους συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης πρόσβασης όπως και ηλεκτρομηχανικών προϊόντων ασφαλείας, οι Dorma και Kaba, συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας τον Γερμανοελβετικό όμιλο Dormakaba, έναν από τους 3 μεγαλύτερους στον κόσμο στον τομέα του. Ο νέος όμιλος είναι πραγματικά παγκόσμιος, με δική του παρουσία σε 50 χώρες και αντιπροσώπευση σε πάνω από 80 ακόμα, με το προσωπικό του να ξεπερνά τα 16.000 άτομα και τζίρο 2,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Η ισχύς του προέρχεται από την συσσωρευμένη 150χρονη εμπειρία των δύο αρχικών εταιριών και σήμερα προσφέρει μια τεράστια γκάμα προϊόντων και λύσεων σε πρόσβαση, ασφάλεια, ωρομέτρηση, έξυπνες κάρτες, εξοπλισμό θυρών και διαρρύθμιση χώρων όπως και λογισμικών διαχείρισης σχετικών δεδομένων. 

Η συνεργασία SCAN και Dormakaba ξεκίνησε από το 1997, με προσφορά στην ελληνική αγορά συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και ασφάλειας, όπως και ωρομέτρησης, φέροντας και την τεχνολογία έξυπνων καρτών Legic. Μια συνεργασία που εξελίχθηκε σε στρατηγική συμμαχία, καθώς και η τότε Kaba και σήμερα Dormakaba, αναγνώρισε στην SCAN τον αξιόπιστο τοπικό συνεργάτη που μπορεί να υποστηρίξει σε βάθος χρόνου τις λύσεις της, κρατώντας υψηλό το επίπεδο ικανοποίησης του τελικού πελάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εταιρικό site της Dormakaba.

+
Scheidt & Bachmann

Με 3.000 άτομα προσωπικό, η γερμανική εταιρία Scheidt & Bachmann (S&B) φροντίζει για την αυτοματοποιημένη διαχείριση χώρων parking σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η τεχνογνωσία της ξεκινά από το 1872 ως κατασκευαστής μηχανημάτων υφαντουργίας, ενώ το 1966 ξεκινά την ανάπτυξη συστημάτων για parking, παραμένοντας έκτοτε στην κορυφή του κλάδου της σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα προσφέρει λύσεις για parking κάθε είδους, από αεροδρόμια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, χώρους στάθμευσης επαγγελματικών οχημάτων έως μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Ανάμεσα στα έργα της βρίσκονται γιγάντια parking, όπως το 20.280 θέσεων του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ και το 7.800 θέσεων στο κέντρο της πόλης Μάινζ στη Γερμανία. 

Στην Ελλάδα, η S&B «έφθασε» το 2002 μέσω της συνεργασίας της με την SCAN. Οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, εγκαθιστώντας ολιστικές λύσεις διαχείρισης σε μερικά από τα μεγαλύτερα parking της χώρας –όπως εκείνα των σημαντικότερων mall στην Ελλάδα - με εκατομμύρια σταθμεύσεις κάθε χρόνο και εγκατεστημένα εκατοντάδες αυτόματα ταμεία, αυτόματες πύλες εισόδου-εξόδου, κέντρα ελέγχου κλπ. Η συνεργασία συνεχίζεται στρατηγικά και ήδη εφαρμόζεται σε νέα έργα, όπως π.χ. το πάρκινγκ του μεγαλύτερου κέντρου πολιτισμού που πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εταιρικό site της Scheidt & Bachmann.

+
Geutebruck

Μια απόλυτα εξειδικευμένη εταιρία, η γερμανική Geutebruck, έχει συσσωρεύσει 40 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση λύσεων ψηφιακών συστημάτων εποπτείας με σημαντικές καινοτομίες στον έλεγχο ροών βίντεο σε υποδομές ασφαλείας. Τα προϊόντα της καλύπτουν όλες τις σχετικές ανάγκες, από κάμερες κάθε τύπου και χώρου, μηχανήματα ψηφιοποίησης, καταγραφείς, συστήματα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνας, έως ανάλυση βίντεο σε πραγματικό χρόνο με ειδικούς αλγόριθμους για εντοπισμό και αντιμετώπιση κάθε τύπου παραβίασης, απειλής ή κρίσης. Η φιλοσοφία της Geutebruck είναι δικτυοκεντρική και η ίδια έχει ολοκληρώσει πρωτόκολλα και λογισμικά διασύνδεσης διαφόρων συστημάτων (ακόμη και τρίτων κατασκευαστών) ώστε να προσφέρει στον πελάτη ένα πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύστημα, με ανοιχτή αρχιτεκτονική, ώστε να μπορεί να καλύψει και κάθε μελλοντική απαίτηση. Όντας η πρώτη εταιρία που δημιούργησε ένα ψηφιακό σύστημα εποπτείας, σήμερα υποστηρίζει συστήματα σε εγκαταστάσεις υπέρυψηλής ασφαλείας, όπως κέντρα ερευνών, ενεργειακές υποδομές, φυλακές και χρηματοοικονομικά κέντρα, αλλά και σε αεροδρόμια, πανεπιστήμια, βιομηχανίες, καζίνο και δημόσιους χώρους.

Στην Ελλάδα, η στρατηγική συνεργασία Geutebruck-SCAN ξεκίνησε το 2007 με εφαρμογές σε μια σειρά εγκαταστάσεων σε τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας έως και τελωνεία και λιμενικές εγκαταστάσεις, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ασφαλείας και συμβατότητα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εταιρικό site της Geutebruck.

+
Legic

Ταυτισμένη με την τεχνολογία που φέρει το όνομά της, η ελβετική Legic έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στη σχεδίαση, παραγωγή και λειτουργία συστημάτων αναγνώρισης προσωπικού. Η ανέπαφη αναγνώριση που προσφέρουν μπορεί να είναι κάθε τύπου, από RFID, NFC ή Bluetooth, με προσωποποιημένη κάρτα, μπρελόκ, κλειδί κ.α. ή μέσω smartphone και άλλων ψηφιακών συσκευών. Τα συστήματα της Legic πληρούν δύο διαφορετικές απαιτήσεις, από τη μία προσφέρουν υψηλή και πολλαπλών επιπέδων ασφάλεια πρόσβασης, είναι διαρκώς εξελισσόμενα, καθώς μπορούν να ενσωματώσουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες και λειτουργίες, και από την άλλη παραμένουν πολύ απλά στη χρήση, με μεγάλη αντοχή στη φθορά, χωρίς να απασχολούν τον τελικό χρήστη στην καθημερινότητά του. Σήμερα, τα συστήματα της Legic εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση 150 εκατομμυρίων εργαζομένων, επισκεπτών και ταξιδιωτών σε πάνω από 100.000 διαφορετικές εγκαταστάσεις, από κρατικές υποδομές, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, λιμένες, κρουαζιερόπλοια, πανεπιστημιακά ιδρύματα, έως μεγάλες εταιρίες, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους.

Στην Ελλάδα η SCAN έχει την αποκλειστικότητα έκδοσης των έξυπνων καρτών της Legic και ήδη έχει παράγει εκατοντάδες χιλιάδες έξυπνες κάρτες, για το προσωπικό των πελατών της που έχουν επιλέξει τις ολοκληρωμένες λύσεις ελέγχου πρόσβασης που προσφέρει και υποστηρίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εταιρικό site της Legic.

+
Elka

Εξειδικευμένη γερμανική εταιρία, παραγωγός υψηλής ποιότητας τηλεχειριζόμενων μπαρών, συρόμενων πυλών και λοιπού σχετικού εξοπλισμού.

 

ZKTeco

H κινεζική ZKTeco έχει πετύχει την εξάπλωση της σε περισσότερες από 20 χώρες με μια μεγάλη γκάμα χαμηλού κόστους προϊόντων και λύσεων βιομετρικής αναγνώρισης και ωρομέτρησης.

Came

Με ιταλική καταγωγή η Came διαθέτει πύλες ασφαλείας, περιφράξεις, ράμπες και συστήματα ασφαλείας parking.

Quercus

Εξειδικευμένη σε λύσεις αναγνώρισης πινακίδων και αισθητήρες και κάμερες για χώρους στάθμευσης, η ισπανική Quercus έχει παρουσία σε 60 χώρες

Tagmaster

Μια καινοτομική σουηδική εταιρεία που παράγει μια σειρά λύσεων αναγνώρισης πινακίδων αυτοκινήτων όπως και ασύρματης αναγνώρισης μέσω πρωτοκόλλου RFID.

Gotschlich

Αυστριακή τεχνογνωσία σε κάθε τύπου τουρνικέ, μπαριέρα, πύλη και ανάλογες υποδομές για έλεγχο φυσικής πρόσβασης σε κάθε χώρο.