SCANsystems

SCANsystems

Η δύναμη στην ολοκλήρωση συστημάτων

Λιμάνια, τελωνεία, αεροδρόμια, κρίσιμες εγκαταστάσεις τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες, χώροι μαζικών εκδηλώσεων και συγκέντρωσης κοινού, απαιτούν ιδιαίτερα ολοκληρωμένα και πολυεπίπεδα συστήματα ασφαλείας που να εξασφαλίζουν τόσο τον συστηματικό έλεγχο, όσο και την πρόληψη πιθανών κινδύνων και την αποτροπή τους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απαίτηση γίνεται ολοένα και πιο έντονη και επείγουσα στην σημερινή εποχή με τα αλλεπάλληλα κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων, που έχουν αυξήσει σημαντικά και τις επίσημες απαιτήσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των παραπάνω υποδομών.

Μπροστά σε αυτή την ανάγκη η SCAN, έχοντας κατοχυρώσει την επί δεκαετίες εμπειρία της σε έργα εποπτείας και ελέγχου πρόσβασης σε μεγάλες εγκαταστάσεις, παρέχει - και ήδη έχει υλοποιήσει έργα ασφαλείας κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα.

 

SCANsystems

 

Τα έργα που μπορεί να αναλάβει η SCAN (και έχει ολοκληρώσει) αφορούν στους εξής κλάδους:

  • Ασφάλεια βιομηχανικών εγκαταστάσεων όπως και υψηλής κρισιμότητας κρατικών υποδομών

  • Ασφάλεια συνόρων

  • Παροχή υποδομών ασφαλείας σε λιμενικές εγκαταστάσεις (επιβατών και εμπορικές) με εφαρμογή του κώδικα ISPS

  • Σχεδιασμό μέσων και εξοπλισμού ασφαλείας-πρόληψης-προστασίας και αποτροπής, όπως και όλο το φάσμα των σχετικών μελετών, π.χ. ανάλυση απειλών και τρωτότητας υποδομών, σχεδιασμός ασκήσεων αντιμετώπισης απειλών, πλάνα κόστους και αποτελεσματικότητας κ.α.

 

Το «οπλοστάσιο» της SCAN

  • Πλήρης πιστοποίηση για υλοποίηση έργων ασφαλείας κάθε μεγέθους.

  • Έμπειρη, εκπαιδευμένη και ειδικευμένη ομάδα μελέτης και σχεδιασμού του αναγκαίου έργου, και στη συνέχεια επίβλεψης και υλοποίησής του, όπως και υποστήριξης στη λειτουργία του σε 24η βάση με πλήρη κάλυψη και υψηλή διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

  • Συνεργασία με τους κορυφαίους οίκους του εξωτερικού για την προμήθεια και αποτελεσματική διασύνδεση των καλύτερων λύσεων μηχανημάτων και λογισμικού.

  • Υποδομές με ενσωματωμένη δικτύωση και υψηλές δυνατότητες διαχείρισης όπως και επέκτασης ανάλογα με τις όποιες νέες τεχνολογικές ή άλλες απαιτήσεις.

  • Ολιστική μεθοδολογία στην προσέγγιση των έργων, που αποδεδειγμένα καταλήγει σε λειτουργική και ποιοτική λύση, που καλύπτει τις ανάγκες ασφαλείας, προσφέρει ένα ενοποιημένο περιβάλλον εργασίας και μειώνει όσο το δυνατόν το φόρτο στη διαχείριση μεγάλου όγκου επιβατών, επισκεπτών, θεατών κ.λπ.

Κάμερες κάθε τύπου με ανάλυση βίντεο για εντοπισμό απειλών, «έξυπνες» πύλες, τερματικά ελέγχου πρόσβασης, μηχανήματα ακτινοσκόπησης, μαγνητικές πύλες, βιομετρικοί έλεγχοι επιβατών, έλεγχος εγγράφων (ταξιδιωτικών, ταυτότητας, θεωρήσεων κ.α.), φορητές συσκευές συλλογής στοιχείων, συστήματα ανακοινώσεων οπτικών και ηχητικών, κέντρα ελέγχου και επικοινωνίας, αυτοματοποιημένη ροή εργασίας, τουρνικέ, μπάρες, φυλάκια, πλήρης προσαρμογή στις ειδικές συνθήκες κάθε εγκατάστασης και δυνατότητα διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης είναι μερικά από τα συστήματα και υπηρεσίες που προσφέρει η SCAN σε ένα ολοκληρωμένο έργο ασφαλείας. Τέτοια ήδη έχει δημιουργήσει, σε μια ποικιλία μεγάλων έργων για σημαντικούς πελάτες, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα η εταιρία έχει ήδη καλύψει με ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας (με σημαντική μεταξύ τους ποικιλία απαιτήσεων και αναγκών) 4 μεγάλα λιμάνια της χώρας, τα οποία εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες κάθε χρόνο με συνεχή αύξηση του όγκου διακίνησης. Συγκεκριμένα, στο πελατολόγιο της SCAN, βρίσκουμε τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, το Λιμάνι Κέρκυρας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, το Τελωνείο Δοϊράνης, τη ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Alpha Bank και τον ΟΤΕ, μια σειρά δηλαδή από υψηλής κρισιμότητας επιχειρήσεις και υποδομές που επέλεξαν την SCAN, αναγνωρίζοντας τη δική της κρίσιμη υπεροχή στην υλοποίηση πολύπλοκων και απαιτητικών έργων.